Nem támogatott kezelések

McKenzie-módszer a gerincproblémák speciális vizsgálati és kezelési rendszere

A Mckenzie módszer a gerincsérvvel, sérves tünetekkel és egyéb gerinc problémákkal rendelkező pácienseknek adhat megoldást a fájdalom csökkentésére, megszüntetésére. Javasolt gerincsérv, alsó- felső végtagba sugárzó fájdalom, ischias és lumbago tüneteinek enyhítésére. Személyre szabott kezelési programot jelent, speciális testhelyzetek, mozgássorozatok elsajátításával. Nem csupán tüneti, hanem oki kezelés, tartós változás érhető el vele. Alkalmazásával csökkenthető lehet a gyógyszerek mennyisége, a kiboltosult sérv mérete. Rendszeres alkalmazása mellett akár a műtéti beavatkozás is elkerülhető.

A vizsgálat menete:

 1. Az első alkalommal egy állapotfelmérést végez a gyógytornász. Speciális testhelyzeteket és mozgásokat ismételtet a beteggel és a fájdalom változásából következtet a kiváltó okra.
 2. Kórtörténet megállapítása és egyénre szabott kezelési program összeállítása, mely néhány egyszerű mozdulatsor, amely otthon vagy a munkahelyen is kivitelezhető.

Térítési díj:

 • - első alkalom – állapotfelmérés, kórtörténet, feladatsor összeállítása és begyakorlása 6000 Ft
 • További alkalmak (melyet a gyógytornász határoz meg, egyénre szabottan):
  • 30 perc - 3 000 Ft
  • 60 perc - 5 000 Ft

Jelentkezni Ungi Krisztina gyógytornásznál lehet, az alábbi elérhetőségek egyikén:

 • személyesen: 5310 Kisújszállás, Rákóczi u. 8-12. a gyógytornateremben, hétfőtől péntekig 07:30 – 10:00 között
 • telefonon: +36 70 682 62 67-es telefonszámon hétfőtől péntekig 08:00 – 15:30 között

Kinesio tape

A kinesio tape egy vékony, rugalmas pamutszalag, akril ragasztóval ellátva, ami anélkül rögzíti a sérült izmokat, ízületeket, hogy jelentősen korlátozná azok szabad mozgását, így lényegesen felgyorsulhat az ízületi és izomproblémák gyógyulási ideje. A legtöbb mozgásszervi megbetegedés esetében kivételesen hatékony kiegészítő terápiának bizonyul. A speciális technikával felragasztott tape szalag hatására fellazul a bőr és a bőr alatti szövetek, így fokozódik a vér- és a nyirokkeringés. A szalag stabilizálja az izmokat és az ízületeket, így csökken a fájdalomérzékelő receptorokra ható nyomás.

Mindezek hatására felgyorsul a szövetek regenerációja. Kineziológiai tape felhelyezését Ungi Krisztina gyógytornász végzi. Ragasztást 08:00 - 15:00-ig lehet kérni.

Felhelyezési díj:

 • 2 000 Ft / ragasztás

Anyagdíj:

 • 100 Ft / 10 cm