Nem támogatott kezelések

McKenzie-gyógytorna

A McKenzie-gyógytorna egy olyan, a gerincproblémák speciális vizsgálatán és kezelésén alapuló módszer, mely leggyakrabban gerincsérv okozta problémák csökkentésére és megszüntetésére alkalmazható. 
Előnye, hogy természetes gyógymód: elkerülhetjük általa, hogy nagy mennyiségű fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő tablettákra kényszerültünk. A probléma gyökerét ragadja meg a tüneti kezelés helyett. Általa gyors, tartós változás érhető el, és alkalmazásával gyakran még a műtéti beavatkozás is elkerülhető.

A beteg által önállóan is végrehajtható, személyre szabott gyakorlatokból áll, így a páciens a megtanult gyakorlatokkal önmaga képes csökkenteni fájdalmát. A könnyen elsajátítható gyakorlatokat azonban otthon és a kontrollokon egyaránt végezni kell, a gyógytornász által meghatározott mennyiségben és gyakorisággal.

A vizsgálat menete:

 1. Az első alkalommal egy állapotfelmérést végez a gyógytornász. Speciális testhelyzeteket és mozgásokat ismételtet a beteggel és a fájdalom változásából következtet a kiváltó okra.
 2. A kórtörténetet és egy egyénre szabott kezelési program összeállítása. Ez mindössze néhány egyszerű mozdulatból áll, melyek otthon, vagy a munkahelyen is könnyen kivitelezhetőek. 

A gyakorlatok révén a páciens képessé válik fájdalmának enyhítésére - így a probléma kimenetelére is hatást tud gyakorolni!

Térítési díjaink:

 • Első alkalom (állapotfelmérés, kórtörténet, feladatsor összeállítása és begyakorlása): 6 000 Ft
 • További alkalmak (melyet a gyógytornász határoz meg, egyénre szabottan):
  • 30 perc - 3 000 Ft
  • 60 perc - 5 000 Ft

Jelentkezni Boleovics Bianka gyógytornásznál lehet, az alábbi elérhetőségek egyikén:

személyesen: 5310 Kisújszállás, Rákóczi u. 8-12.

 • a gyógytornateremben, hétfőtől péntekig 07:30 – 08:00 vagy 10:00 – 10:30 között

telefonon: +36 70 682 62 67-es telefonszámon hétfőtől péntekig 08:00 – 15:30 között


Dinamikus gerinctréning

Talán Ön is hallotta már a bölcs mondást: "Annyi idős vagy, amennyi a gerinced!”
A kijelentés nem véletlen. Az ember alapvetően mozgásra lett kitalálva, ám sok munkahelyi pozíció több órányi, kifejezetten kényszeredett testtartásokra kényszeríthet minket - ez pedig sem testünknek, sem közérzetünknek nem tesz jót. Emiatt érezhetjük magunkat sokszor a nap végére “elnyűttnek”, talán korosabbnak is, mint ahány évesek valójában vagyunk.
Dinamikus gerinctréningünk pont erre az állapotra jelenthet kitűnő megoldást!
Foglalkozásunk a Kumániában egy 60 perces edzőóra, amit azoknak javaslunk, akik ülő / álló munkát végeznek, sokat emelnek, vagy kényszerű, megerőltető testtartásban dolgoznak nap,mint nap. Elegendő, specifikus megmozgatás nélkül ugyanis a hát és a törzs izmai meggyengülhetnek, ezáltal a gerinc deformitását okozhatják; a kor előrehaladtával pedig sok-sok, fájdalmas mozdulatot. 

A multivitamin vagy egy jó matrac nem elég - ne várja meg, hogy fájni kezdjen a háta a mozgáshiánytól! Jöjjön és erősítse meg MOST törzsének izmait!

Kinek ajánljuk?
Mindenkinek, aki törődni szeretne háta egészségével: gimnazistáktól és egyetemistáktól kezdve, sofőrökön és irodai dolgozókon át az egészségügyi szakdolgozókig, varrónőkig vagy építkezéseken dolgozókig bárkinek! 
Minél hamarabb kezdi el, annál többet tehet egészségéért!

Az órák célja a gerinc körüli mélyhátizmok erősítése, megfelelő gerincvédelemmel - mindezt jó hangulatban és minőségi szakértelem mellett - Az órákat képzett gyógytornászunk koordinálja.

FIGYELEM!
A gerinctréning főként egészséges embereknek összeállított gyakorlatokból álló, preventív jellegű mozgásprogram. Így ezt a tornát csak akkor vegye igénybe, ha nincsenek fájdalmai; ha egészséges annyira, hogy kibírjon egy egész órás tornát!
Kérjük, hogy akiknek fáj valahol a háta, a TB által támogatott, ingyenesen igénybe vehető gyógytorna órákra jöjjenek el, ahol speciálisan az adott, egyéni problémák kerülnek fókuszba.

Köszönjük!
Az óra létszámában korlátozott, ezért kérjük, egyeztessen szakemberünkkel időpontot a +36-70/ 682-6267-es telefonszámon!

Tréningünk időpontja:

 • szerdánként este 17:00 - 18:00 óra között 

Egy óra díja:

 • 1 000 Ft/fő

Amiket mindenképp hozzon magával:

 • kényelmes edzőruházat
 • törülköző
 • a kiszáradás elkerülése érdekében egy flakon vizet (igény szerint)