Nem támogatott kezelések

McKenzie-módszer a gerincproblémák speciális vizsgálati és kezelési rendszere

A Mckenzie módszer a gerincsérvvel, sérves tünetekkel és egyéb gerinc problémákkal rendelkező pácienseknek adhat megoldást a fájdalom csökkentésére, megszüntetésére. Javasolt gerincsérv, alsó- felső végtagba sugárzó fájdalom, ischias és lumbago tüneteinek enyhítésére. Személyre szabott kezelési programot jelent, speciális testhelyzetek, mozgássorozatok elsajátításával. Nem csupán tüneti, hanem oki kezelés, tartós változás érhető el vele. Alkalmazásával csökkenthető lehet a gyógyszerek mennyisége, a kiboltosult sérv mérete. Rendszeres alkalmazása mellett akár a műtéti beavatkozás is elkerülhető.

A vizsgálat menete:

 1. Az első alkalommal egy állapotfelmérést végez a gyógytornász. Speciális testhelyzeteket és mozgásokat ismételtet a beteggel és a fájdalom változásából következtet a kiváltó okra.
 2. Kórtörténet megállapítása és egyénre szabott kezelési program összeállítása, mely néhány egyszerű mozdulatsor, amely otthon vagy a munkahelyen is kivitelezhető.

Térítési díj:

 • - első alkalom – állapotfelmérés, kórtörténet, feladatsor összeállítása és begyakorlása 6000 Ft
 • További alkalmak (melyet a gyógytornász határoz meg, egyénre szabottan):
  • 30 perc - 3 000 Ft
  • 60 perc - 5 000 Ft

Jelentkezni Bolgovics Bianka gyógytornásznál lehet, az alábbi elérhetőségek egyikén:

 • személyesen: 5310 Kisújszállás, Rákóczi u. 8-12. a gyógytornateremben, hétfőtől péntekig 07:30 – 08:00 vagy 10:00 – 10:30 között
 • telefonon: +36 70 682 62 67-es telefonszámon hétfőtől péntekig 08:00 – 15:30 között


Dinamikus gerinctréning

A dinamikus gerinctréning a Kumániában egy 60 perces edző óra, azoknak javasoljuk, akik ülő/álló munkát végeznek, sokat emelnek, kényszeredett testtartásban dolgoznak nap, mint nap. Ilyenkor a hát és törzs izmai meggyengülnek, melyek a gerinc deformitását fogják okozni, ami sok fájdalmas mozdulathoz vezet a kor előrehaladtával. A gerinctréning főként egészséges embereknek összeállított gyakorlatokból álló, preventív jellegű mozgásprogram. Az órák célja a gerinc körüli mélyhátizmok erősítése megfelelő gerincvédelem mellett, természetesen jó hangulatban és minőségi szakértelemmel biztosítva, hiszen az órákat képzett gyógytornászaink koordinálják.

Az óra létszámban korlátozott, kérjük egyeztessen szakemberünkkel az alábbi telefonszámon:

Bolgovics Bianka: 0670/682-6267

Tréningünk időpontja:

 • szerdánként este 17:00 - 18:00 óra között 

Térítési díj:

 • 1 000 Ft/fő/óra

Amiket mindenképp hozzon magával:

 • kényelmes edzőruházat
 • törülköző
 • egy flakon víz, mennyiségileg igény szerint


Kinesio tape

A kinesio tape egy vékony, rugalmas pamutszalag, akril ragasztóval ellátva, ami anélkül rögzíti a sérült izmokat, ízületeket, hogy jelentősen korlátozná azok szabad mozgását, így lényegesen felgyorsulhat az ízületi és izomproblémák gyógyulási ideje. A legtöbb mozgásszervi megbetegedés esetében kivételesen hatékony kiegészítő terápiának bizonyul. A speciális technikával felragasztott tape szalag hatására fellazul a bőr és a bőr alatti szövetek, így fokozódik a vér- és a nyirokkeringés. A szalag stabilizálja az izmokat és az ízületeket, így csökken a fájdalomérzékelő receptorokra ható nyomás.

Mindezek hatására felgyorsul a szövetek regenerációja. Kineziológiai tape felhelyezését Papp-Máté Edit gyógytornász végzi. Ragasztást 08:00 - 15:00-ig lehet kérni.

Felhelyezési díj:

 • 2 000 Ft / ragasztás

Anyagdíj:

 • 100 Ft / 10 cm